![](http://home.no.net/hamamar/bilder/kebab/kebab02.jpg)
"Meediom eller stark?"
Dette spørsmålet har jeg blitt spurt flere ganger i det siste - kebaben er kommet for å bli.
Egentlig er jeg ikke veldig fan av kebab. Jeg har følelsen av at jeg spiser katten til naboen, dyppet i olje og toppet med dressing. Men det kan se ut som om min frykt for den tyrkiske retten blir overrumplet av en god smak og en evigvarende metthetsfølelse.
Det som derimot er litt urovekkende, er at den norske mattradisjonen holder på å dø ut, til fordel for den muslimske kua i pitabrød. Dersom man vandrer Oslos gater, skal man ikke bevege seg lange strekningen før man har passert en kebab-sjappe, og så enda en. Grøthus eller Kjøttkakehus, derimot, er det langt mellom.
Med dette vil jeg gi den norske befolknings kokkeklan en oppfordring: Innfør den norske kulturen igjen, og server oss ekte norsk mat, som lasagne, pizza, hamburger og kjöttbullar (som man får på IKEA)!!
8 kommentarer:
Av en eller annen grunn kommer følgende Homer-sitat til hodet (fra en episode når de er i Italia, ses 17):
Why can't you learn to speak my language? I learned to eat your food!
Haha, bra skrevet! (og ikke nevn telefonsamtalen til noen!!!!)
For å berolige deg litt: Det ryktes at Kebab Biten lover "julekebab" (pinnekjøtt - naturligvis ikke østlandsribbe) når kalenderen vendes til Desember.
Så forbered deg på "sorkal og kålrabistapp?"
Jeg syntes det er herlig med kebab på hvert gatehjørne. Være seg katt, hund eller rotte, smaker godt uansett.
Kathrini! D e her vår Toro-kafe komme inn å redde dagen.. :)
Amen!
vil du påstå at lasagne pizza og hamburger er ekte norsk mat??
Lenge leve bygdenorge kor man må kjøre en halvtime for å finne utenlandsk mat.
Legg inn en kommentar