torsdag 11. mars 2010

Reiseblogg dag 1

Ja, da sitter vi her, da. Vi tre reisekameratene Svenni, Kristin og meg. Vi har vært våkne siden litt før 0400. Dvs, noen våknet ikke, og måtte vekkes, men til flyet skulle vi, og på flyet kom vi. Deretter landet flyet, og vi skulle videre på neste fly. Men der gikk planen i vasken. Så nå sitter vi her, da. I København.

Planen var å ta fly til København, så til New York, og deretter til Lima, men da vi kom til gaten for å komme på New York-flyet, fikk vi problemer. Passene ble tatt fra oss, boarding passene ble tatt, og vi ble satt utenfor gaten for å vente. Og vi ventet, og vi ventet. Men vi var heldigvis ute i god tid, så vi hadde tid til dette, trodde vi.

Etter en stund kom det en security-mann bort til oss. Han lurte veldig på oss, og hva vi hadde i bagasjen, hvem som hadde pakket den, om vi hadde med elektronikk, om det bare var vi som hadde eid det, osv. I tillegg lurte han på Kristin, som er født i Hong Kong. Livshistorier ble fortalt, bagasjer ble mentalt utpakket, og reisemål ble beskrevet. Til slutt ble vi ført gjennom enda en metalldetektor, og vi ble alle tre ransaket av en politimann. SÅ fikk vi endelig komme inn på gaten. Det var egentlig på hengende håret, for det var ikke lenge igjen til flyet skulle gå kl. 0900.

Så ble klokka 0900, og vi hadde ikke begynt å boarde. Det var noen problemer med flyet, sa personellet. Så ble den 0915, og vi satt der. Nå begynte vi å bli litt engstelige, for vi hadde nemlig bare to og en halv time i New York før vi skulle videre til Lima. Dette holder hvis man er på tiden, men det skal ikke så mye forsinkelse til før det blir knapt. Så nærmet klokken seg 0930, og 0945, og da klokken var nesten 1000 fikk vi beskjed om at flyet på ingen måte kom til å gå.

All ransakelsen for ingen nytte...

Flyet hadde på et tidspunkt krasjet i dette trekkspillet man går gjennom for å komme inn i flyet. Derfor kunne vi ikke bruke det likevel.

Så nå sitter vi her. Vi venter på å bli ropt opp. De roper oss opp etter navn, og det ser ut til at vi kanskje kommer til å få en natt i København. Det gjør ikke noe. Jeg har aldri vært i København, jeg. Og kanskje en natt i New York. Eller Houston. Det gjør heller ikke noe.

Det dumme er at vi ikke vet hvor bagasjen vår er...

PS: Bilder av turen kommer etterhvert, når ting blir noe mer interessante.

5 kommentarer:

Ingar T. Hauge sa...

Og dermed har dere fått en "spennende" start på turen. Ser alltid ut som at Fjellhaug-elever på vei til/fra sør-Amerika klarer å rote seg bort i noe.

Blir spennende å se hvordan det går videre. Følg med, jeg skal skrive så ofte som jeg kan.

Kathrine Løsnesløkken sa...

Japp, men det teite er jo at vi ikke enda har kommet oss ut av norden enda??! Vi hadde egentlig etterhvert et håp om hotell i NY, men Købehavn får gå, det og. Men eventyr? Helt klart ;-). Godt vi ikke har noe spikret program ;-).

Johanne sa...

off, dette hørtes altfor spennande (og stressande) ud for min del.. :S

Håbe dokk komme dokk trygt fram te Peru snart!

Hallvard sa...

Spennande å lese, de bør sjekke ut kva rettar dere har med tanke på bagasje og sånn.

Andreas sa...

å herlighet! for en start!!
Gler me te å hør fortsettelse!
fra solveig

Nå ser vi i et speil, i en gåte, da skal vi se ansikt til ansikt.
Nå forstår jeg stykkevis, da skal jeg erkjenne fullt ut,
slik Gud kjenner meg fullt ut.
1 Kor 13,12