lørdag 13. mars 2010

Lima!

Da, folkens, befinner vi oss i Peru. Endelig. Etter mye om og men kom vi endelig frem.

Natten i København var egentlig veldig deilig, og da flyturen i dag var enormt lang, gjorde det egentlig ingenting med en liten hotellnatt før vi skulle ut på tur. Dagen i dag var likevel ikke helt som den skulle, selv om vi endte opp i Peru til slutt.

Flyet i går ble kansellert, mens flyet i dag var to timer forsinket til avgang. Det var noe upraktisk for oss, som bare hadde to og en halv time i New York orginalt. Heldigvis har fly også et toppgir, så vi ble bare forsinket med en time og et kvarter. En time og et kvarter på en flyplass er likevel ikke veldig mye, og særlig når det er USA det er snakk om.

Løsningen ble natt på hotell i New York - trodde vi. Helt til det viste seg at hele flyplassen var snudd på hodet for at vi som hadde korresponderende fly skulle rekke det. Dermed endte vi opp først i alle køer, og rakk til og med å vente på gaten, mens vi spiste en McDonalds-is, for å kunne boarde. Dette var nok tidenes enkleste ankomst USA.

Ellers kan man ikke si stort om Peru. Her er det mørkt, varmt og klamt, og foreløpig har vi ikke gjort annet enn å kaste oss på sengene, vaske oss litt i fjeset, og logget oss på internett.

Jo, en ting vi har gjort. Vi har alle fått nye telefoner. På flyplassen i Peru kan du nemlig leie telefon for $10 den tiden du er i Peru. Så betaler du det du har brukt når du drar. Genialt for oss som kanskje kommer itl å ringe litt. Ulempen er at du ikke kan sende melding, men man kan motta melding, og det gratis - i motsetning til med den norske telefonen. Så dette var en gledelig overraskelse.

I morgen går turen videre til Arequipa, og vår kjære Andreas Bakke, misjonær en eller annen plass her i Peru, og Svein Jarle, Norge, har styrt veldig for oss, siden vi har vært så usikre på ankomsten. Mens vi satt og ventet på avgang i København, satt Svein Jarle og skrev "heads up"-mail til Andreas, siden vi var internettløse, og da vi rakk flyet i New York likevel, ble Svein Jarle nødt til å skrive en mail til, og fortelle at vi var på vei. Så nå sitter vi på et hotell ca. 10 meter fra flyplassen, med inkludert frokost og tre velkomstdrinker...?

Gleden over å kunne ta en dusj, sove lenge, og spise litt ordentlig mat. Flymat er ikke så fest i lengden.

Det er seks timers tidsforskjell her, så når jeg skriver dette, er det snart morgen i Norge. Her, derimot, er klokken kvart over ett, og jeg er så døgnvill som aldri før.

Jeg skal hilse fra Kristin og Svenni, og jeg hilser og.

6 kommentarer:

Hanna sa...

Ikke verst at flyplass i New York legger så godt til rette! Det hadde jeg ikke akkurat forventa... Håper dere får noen flotte uker!

karoline sa...

Herlig! De har isåfall skjønt hva som bør gjøres de da, når fly er forsinka i forhold til her! norske flyplasser bør ta lærdom! :)
have fun videre, får si et hei til andreas fra rødtvet :)

Ingar T. Hauge sa...

Flymaten til KLM er faktisk ikke å forakte. Kristoffer var svært fornøyd, og jeg har smakt verre.

Vår tur til Nairobi gikk smertefritt, ihvertfall sammenlignet med deres. Så da gjenstår det bare å høre med Mongoliagjengen hvordan det går med dem.

Hallvard sa...

Flott at de er framme. Ser fram til nye eventyrberetningar.

Kristine Marie sa...

Godt å høre at dere er kommet frem i god behold. Men hvordan gikk det med bagasjen??

Kristine Marie sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Nå ser vi i et speil, i en gåte, da skal vi se ansikt til ansikt.
Nå forstår jeg stykkevis, da skal jeg erkjenne fullt ut,
slik Gud kjenner meg fullt ut.
1 Kor 13,12